1.Çukurova Tarım Fuarı

Çukurova, Türkiye’nin en büyük delta ovasıdır. Yüzölçümünün % 38’i tarım alanıdır ve dünyadaki tarıma en elverişli alanlarından oluşur. Topraklarının coğrafi koşulları, uygun iklimi, bereketli toprakları ve yeterli su kaynakları sayesinde, buğday, mısır, fıstık, soya, ayçiçeği gibi çok çeşitli ürünler ile sera ürünlerinin yanı sıra, bağ ve bahçecilik, meyve yetiştiriciliği, büyük ve küçükbaş hayvancılık gibi tarımın her alanında faaliyet gösteren Çukurova, tarım sektörünün her daim önde gelen, ülke ekonomisinde önemli payı olan bir bölgedir.

Yurt içinde ve yurt dışındaki büyük pazarlara yakınlığı ve ulaşım kolaylığının yanı sıra rekabetçi iş gücü ve tarımsal üretim ile oldukça elverişli koşullara sahip olan Çukurova, tarım bölgesinin pazarlama ve dağıtım merkezidir.

Geçmişten bu güne tarımın göz bebeği olan bu topraklar, barındırdığı tüm bu özellikler ile gelecekte de tarımın merkezi olma özelliğini koruyacaktır. İşte bu yüzden Çukurova, tarım sektörünün kaçırılmayacak fırsatlar penceresidir.

Neden Çukurova?

Çukobirlik, Çukurova Bölgesinde Tarsus, Ceyhan, Adana, Mersin tarım satış kooperatiflerinin bir araya gelerek 275 ortak ile kurulduğu bir birliktir. 1940 yılından bu yana tarıma ve çiftçiye sunduğu destekler ile sektörün vazgeçilmez hizmet sağlayıcısıdır. Çukobirlik bugün 10 ili kapsayan bir alanda 34 kooperatifi ile yaklaşık 36.000 üretici ortağına hizmet vererek, çalışan, üreten çiftçilerimizin en büyük destekçisidir. Çukobirlik’in amacı ekimden satıma kadar her aşamada ortaklarına hizmet vermektir.

Tarım satış kooperatifleri birlikleri ülkemizde ve dünyada çiftçilerin emeğini, alın terini koruyan en önemli tarım kuruluşlarıdır. Tarım satış kooperatifleri birlikleri, aynı zamanda ortağının mahsulünü piyasa şartlarında en iyi şekilde değerlendiren, piyasaları regüle eden ve otokontrolü sağlayan yegane çiftçi örgütleridir. Son yıllarda dünyayı etkileyen küresel krizler, kooperatiflerin önemini bütün dünyaya bir kez daha hatırlatmıştır. Çukobirlik binası bulunduğu stratejik bölge dolayısı ile güneyin en büyük ve hareketli illerinin bağlantı noktasındadır. Çukurova’nın aynı zamanda ticaret ve endüstri merkezi olan önemli ve büyük şehirleri, Adana-Mersin Metropol Alanının orta noktasında bulunan alan, E-5 karayolu üzerinde her türlü ulaşım imkanına açık, Adana havalimanına sadece 17 km, Mersin Serbest Bölgesine ise 45 km uzaklıktadır.

Elka Fuarcılık tarafından, Çukobirlik Tesisleri içindeki 22.000m2 kapalı, 5.000m2 açık sergileme alanı ve 80 dönüm uygulama tarlası Çukurova Tarım Fuarı için en uygun buluşma platformu olarak tespit edilmiştir.Konusu dolayısı ile sektörle direk bağlantılı olan tesis, ilgililerinin yabancılık çekmeden benimseyecekleri yegane mekan olması ile, en uygun alanın Çukobirlik Binası olduğunu da doğrulamaktadır.

Neden Çukobirlik Fuar Alanı? Çukurova Tarım Fuarı ‘nı Neden Ziyaret Etmelisiniz?

Tarımın her alanından ürün ve hizmetleri bir arada bulabilirsiniz. İhtiyacınız olan ürün ve hizmetleri aynı ortamda kıyaslayabilirsiniz. Tarım sektöründeki son teknolojileri takip edebilirsiniz. Piyasaya yeni çıkan ürün ve hizmetlerden haberdar olabilirsiniz. İhtiyacınız olan ürün ya da hizmeti, çeşitler arasından seçerek satın alabilirsiniz. Yeni iş fırsatları yakalayabilir, karlı bağlantılar kurabilirsiniz. Fuara özel lansman ve etkinliklere katılabilirsiniz. Fuara özel fiyat ve fırsat seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Gelecekte oluşabilecek ihtiyaçlarınızı temin edebileceğiniz firmalarla tanışabilir, fikir sahibi olabilirsiniz.

Çukurova Tarım Fuarı’na Mutlaka Katılmalısınız… Neden mi?

Ziyaretçi Profili Katılımcı Profili

  • Tarımsal Mekanizasyon

» Tarımsal Mekanizasyon ve Teknolojileri

» Traktörler ve Ekipmanları

» Açık Tarım Makineleri

» Küçük Tarım Makineleri

» Otomasyon Sistemleri

» Ürün İşleme Makineleri

» Ürün Ambalajlama,

Paketleme Makineleri

» Ürün Depolama Makineleri ve Sistemleri

» İlaçlama Makineleri

» İş ve İnşaat Makineleri

» Çim Biçme ve Bakım Ekipmanları

  • Tohum – Fide

» Sebze Tohumu ve Islahı

» Meyve Tohumu

» Çim ve Çiçek Tohumu

» Fide Üretimi

» Gübre

» Tarla Bitkileri

  • Fidan

» Sebze ve Meyve Fidancılığı

» Fidan Üretimi

» Fidancılık Ekipmanları

  • Sera ve Sera Teknolojileri

» Sera Yapım Projelendirmesi

» Sera Plastik ve Malzemeleri

» Sera Isıtma, Soğutma, Havalandırma Sistemleri

» Sera Sulama Sistemleri

» Sera Aydınlatma Sistemleri

» Sera Otomasyonu

  • Bitki Besleme ve Koruma

» Gübreler

» Bitki Gelişim Düzenleyicileri

» Hasat Sonrası Koruyucular

» Toprak Düzenleyiciler

» Zirai İlaç

» Yaprak ve Damla Sulama Gübreleri

» Mineral Sıvı Yaprak Gübreleri Üretimi

» Biyolojik Yaprak Gübreleri Üretimi

» Bitki Doku Kültürü

  • Sulama Sistemleri ve Ekipmanları

» Su ve Sulama Teknolojileri

» Damla Sulama Sistemleri

» Yağmurlama Sulama Sistemleri

» PE Boru Ek Parçaları

» Dozaj Pompaları

» Püskürtücüler

» Su Arıtma Sistemleri

» Toprak ve Su Araştırma Ekipmanları

  • Hayvancılık

» Canlı Hayvan Yetiştiriciliği

» Hayvansal Üretim Makineleri

» Tavukçuluk

  • Hizmet ve Lojistik

» Projelendirme, Danışmanlık Hizmetleri

» Belgelendirme

» Ambalajlama

» Tarımsal Bankacılık ve Finans

» Tarımsal Analiz ve Araştırma Laboratuvarları

» Tarım Sigortaları

» Güneş Enerji Sistemleri

» Çiftçiler, Üreticiler, Bayiler

» Sera ve Tarımsal İşletme Sahipleri

» Örtü Altı ve Açık Tarım Projelerini Geliştirecek Potansiyel Alıcılar

» İthalatçı Firmaların Bölge Distribütörleri

» Tarım Kuruluşları, Tarımla ilgili Meslek Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları

» Tarım Sektörünün Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yöneticileri, Uzmanları

» Türk Tarım Sektörüne Yatırım Yapmayı Planlayan Yabancılar

» Hayvancılık Ekipman Üreticileri ve Distribütörleri

» Ziraat Mühendisleri, Veteriner Hekimler ve Zoo teknisyenler

» Üniversiteler Diğer

» Medya, Dernekler ve Sektörel Kuruluşlar

  1. Müşteri İlişkileri: Var olan müşterilerinizi ağırlayın, ilişkilerinizi güçlendiririn, VIP müşterilerinizi fuar alanındaki stantınıza davet edin, onları etkileyin…
  1. Rekabet: Benzer firmalar ve rakipleriniz bu fuarda olacak. Yüzlerce firma arasında varlığınızı gösterin, rakiplerinizin gerisinde kalmayın…
  1. Görüşmeler: Gelecek on binlerce ziyaretçi ile yüz yüze görüşme imkanı yakalayın. Normalde  ulaşılması çok daha güç olabilen sektör mensupları ile irtibat kurun…
  1. Uygulamalı Tarım: Fuar alanında bulunan uygulama alanlarımız ile ürün ve hizmetleri deneyerek, görerek karşılaştırma ve test etme olanağı yakalayın…
  1. İş Bağlantıları: Yeni iş bağlantıları ve satışlar gerçekleştirin. Yetkili karar mercileri ile direk görüşme şansını kullanın. Yapılan araştırmalar fuarların satış ve bağlantılar için en uygun ortamlar olduğunu gösteriyor.
  1. Geleceğe Yatırım: Sadece fuar esnasında yapılan iş bağlantıları ile sınırlı kalmayın, fuar kataloğunda yer alma fırsatını kullanın. Gelecekte oluşabilecek ihtiyaçlar için müşterilerinizin sizi aramasını tecrübe edin. Unutmayın ! Fuarların, katılımcı firmalar üzerindeki olumlu etkileri 10 yıla kadar sürmektedir.
  1. Marka Bilinirliği: Sektördeki yerinizi ve marka bilinirliğinizi güçlendirin. Sektörel, yerel ve ulusal medyanın fuarlara olan ilgisini avantaja çevirin.
  1. Prestij: Doğru seçilmiş sektörel fuarlara katılmak, sektördeki büyük ve akılcı firmlaradan olduğunuzu gösterir. Prestijinizi artırın!!!
  1. Pazarlama: Firmanızı tüm sektörde tanıtın, fuar öncesinde, sırasında ve sonrasında sürdürülecek pazarlama faaliyetleri ile firmanızın pazardaki tanınırlılığını artırın.
  1. Promosyon: Ürün ve hizmetlerinizi fuar esnasında binlerce ilgiliye sunma imkanını yakalayın. Özellikli ürünlerinizi niş pazarınıza

gösterin. (Niş Pazar: Mevcut pazarda karşılanamayan talepler üzerine üretilen özel ve ayrıcalıklı ürün ve hizmetlerin sunulduğu pazardır)

  1. Sektörel Toplantı ve Etkinlikler: Fuar esnasında yapılacak her türlü bilgilendirme toplantısı, etkinlik ve sunumlar ile pazardaki tüm gelişmelerden haberdar olun, sektörün ve rakiplerinizin gerisinde kalmayın.